niedziela, 19 stycznia 2014

Manufaktura Piwna Browaru Jabłonowo - Klasztorne






Piwo górnej fermentacji o głębokiej, ciemnobursztynowej barwie z rubinowymi refleksami. Do fermentacji zastosowano drożdże szczepu Trapist, wytwarzających, oprócz alkoholu etylowego, bogatą gamę składników smakowo-zapachowych. Substratów dla drożdży dostarcza  rozbudowany  skład  surowcowy,  którego   podstawą  są  różne  słody  jęczmienne i pszeniczne, a uzupełnieniem naturalny cukier karmelizowany oraz przyprawy korzenne i ziołowe. Ciepły proces fermentacji oraz zimny proces dojrzewania  w poziomych zbiornikach leżakowych pozwala na uzyskanie piwa o złożonym smaku i aromacie.

Bursztynowa barwa, zapach delikatny, lekko karmelowy. W smaku delikatne, karmelowe, na końcu zwieńczone nutami korzennymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz