To,
co wyróżnia PILSA MANUFAKTUROWEGO na rynku zdominowanym przez jasne pełne
lagery to naprawdę hojne chmielenie. Tradycyjny piwosz zasmakuje w treściwym,
piwnym smaku i solidnej, pozostającej goryczce.
Uważony
ze słodu z POLSKIEGO jęczmienia, silnie chmielony tylko POLSKIMI odmianami
chmielu: Marynka i Sybilla, odpowiednio długo dojrzewający w leżaku,
krystalicznie przejrzysty dzięki zaostrzonej filtracji – to piwo stworzone dla
wielbicieli jasnego pełnego.
Pierwsze piwo, które spróbowałem w celu
opisania go.
I pierwsze co mi się na myśl nasunęło, to… (cenzura)… :)
I pierwsze co mi się na myśl nasunęło, to… (cenzura)… :)
Jak dla mnie łagodne na początku, delikatne;
po chwili dochodzi do głosu i już pozostaje goryczka, również delikatna i
przyjemna w smaku. Szczerze nie spodziewałem się szału po tym piwie, a jednak
zostałem mile zaskoczony :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz