niedziela, 19 stycznia 2014

Raciborskie Zielone


Na   stronie   Browaru  opis  niedostępny.   Dlatego  kolejny  raz  opis  piwka  wklepany  ręcznie z etykiety.

Tradycyjne, pasteryzowane Piwo fermentujące w otwartych kadziach, przez okres ponad miesiąca. Naturalny proces produkcji gwarantuje klasyczny i niepowtarzalny smak. Jest to piwo dla prawdziwych koneserów.

Otworzyłem to piwo bez przekonania – eee… pewnie kolejne tradycyjne piwo – nic mnie w nim nie urzeknie. A tu niespodzianka – na dzień dobry piwo ma zielony kolor :D
W zapachu świeże. W smaku również przyjemny – lekko słodkie, goryczka minimalnie wyczuwalna i to dopiero po chwili. Tylko dziwny posmak w ustach… jak z puszki? Posmak jak metaliczny – „ameliniowy” :P


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz